Vrhunska vina i istarske delicije na Wine Nights u Poreču

Objavljeno 05. svibnja 2017.

Iznimna gastronomska ponuda na vinskim noćima. Od 6. do 13. svibnja Poreč postaje nezaobilazna eno-gastro destinacija zahvaljujući manifestaciji Wine Nights čiji je bogati program kreiran kako bi oduševio i najzahtjevnije ljubitelje vrhunskih vina, lokalnih delicija i nezaboravnog zabavnog programa.

Jedna od posebnosti Wine Nights programa je specijalna ugostiteljska ponuda koja nudi mogućnost uživanja u vrhunskim istarskim vinima u okviru posebno osmišljenih ponuda Wine&Bar, Wine&Gourmet, Wine&Party i Wine&FineDine @ Spinnaker. Tijekom svih sedam dana održavanja programa, najbolji porečki ugostiteljski objekti nudit će posebno osmišljene menije s prepoznatljivim istarskim delicijama i karte vina poznatih istarskih vinara. Osim Wine&Bar ponude u vodećim barovima (Parentino Wine Bar, General Lounge, Epoca, Legend of M, Wine Corner i Fuego Wine & Bites), najpopularniji restorani u Poreču (Spinnaker, Sv. Nikola i Divino) u sklopu Wine&Gourmet programa donose posebne menije od tri slijeda kombinirane s poznatim vinima po popularnim cijenama. Valamarov fine-dining restoran Spinnaker u sklopu Wine&FineDine programa od 11. do 13. svibnja oduševit će i najizbirljivije gurmane. Ponuda uključuje pet sljedova s tematski povezanim vinima, a za potpuni eno-gastro doživljaj zaduženi su vrhunski chefovi i sommelieri. U četvrtak će posjetitelji moći kušati delicije chefa Nenada Kukurina iz kastavskog restorana Kukuriku i dodatno uživati u predstavljanju vina Tomaz. Petak je rezerviran za kulinarske kreacije chefa Maria Postružina iz restorana Miramare u kombinaciji s vinima Geržinić, dok će subotu začiniti chef Damir Modrušan iz restorana Zigante, uz predstavljanje Zigante vina.

Kako zabava uz fina vina ne bi završila gastronomskim kreacijama talentiranih chefova, program Wine&Party u popularnom porečkom klubu Saint&Sinner donosi zabavu uz atraktivan party program i birana istarska vina. Tako će svi ljubitelji vina u Wine Nights tjednu imati priliku upoznati se s bogatstvom ponude kvalitetnih istarskih vina i prepustiti se zavodljivoj kombinaciji lokalnih vina i lokalnih delicija.

Ovogodišnja manifestacija omogućuje svim zainteresiranima da putem tzv. vinske putovnice skupljaju pečate i tako sudjeluju u nagradnoj igri. Vinska putovnica sastavni je dio promotivnog letka koji se može pronaći kod Wine Nights ugostitelja, u šatoru na rivi ili kod hostesa u centru Poreča i u dvorani Žatika. Za svaku konzumaciju u Wine Nights šatoru na porečkoj rivi posjetitelji će dobiti jedan pečat, u barovima koji sudjeluju u programu dva, a u restoranima tri pečata. Vinske putovnice moraju biti popunjene sa šest pečata do subote navečer, a javno izvlačenje dobitnika održat će se prije koncerta Nene Belana. Dobitnici imaju priliku osvojiti razne nagrade, od paketa 10 vinskih magnuma, preko noćenja u Valamarovim hotelima u Dubrovniku, do konzumacija u lokalnim restoranima i barovima.

Ulaz na popratne zabavne programe je besplatan, a posjetitelje u šatoru očekuju brojni renomirani izvođači poput novosadske glazbene senzacije The Frajle, hrvatskog komičara Željka Pervana, hrvatske pop-soul dive Natali Dizdar, glazbenog sastava Neno Belan&Fiumensi i legendarne Crvene jabuke. Kao uvod subotnjem programu nastupit će bend Febra. Uz zabavni sadržaj u šatoru na rivi, od četvrtka 11. svibnja do subote 13. svibnja, građani Poreča i njihovi gosti moći će uživati u bogatoj gastro ponudi kao i ponudi vrhunskih vinara: Pilato, Franković, Franc Arman, Damjanić, Geržinić, Ritoša, Matošević, Vina Laguna, Peršurić Misal i Deklić.

Detaljnije informacije o bogatom programu, izlagačima, ugostiteljima i nagradnoj igri možete pronaći na web stranici www.winenightsporec.com i službenoj facebook stranici www.facebook.com/winenightsporec/, a svi zainteresirani svoje mjesto u restoranu Spinnaker mogu rezervirati na valamar.rivieramarketing@valamar.com ili na broj 099 273 9984.