Valamar Riviera domaćin odbojkaškog kampa za djecu

Objavljeno 06. srpnja 2016.

Najpoznatija imena svjetske odbojke peti puta po redu u sklopu Volley Team kampa podučavaju mlade vještinama vrhunske odbojke

Poreč, 6. srpnja 2016. – Da je Poreč istinski sportski grad, a Valamar Riviera d.d.,  najbolji i najpouzdaniji partner sportskih događanja i sportaša, potvrdili su i ovoga ljeta organizatori odbojkaškog kampa za mlade VolleyTeam koji se u ovom istarskom gradu održava već petu godinu za redom.

Naime, u hotelu Valamar Diamant,  sportskoj dvorani i terenima, od 19. lipnja do 7. srpnja više od 210 djece uzrasta od 9 do 19 godina u tri je termina u trajanju od šest dana, imalo prilike izbrusiti svoje vještine baratanja odbojkaškom loptom te naučiti od najboljih svjetskih odbojkaša kako poboljšati koordinaciju i kondiciju, servirati najbolji servis ili pak zabiti smeč.

Predvođeni jednim od najpoznatijih odbojkaša, trenera i izbornika s ovih prostora, Ljubom Travicom, ujedno i voditeljem kampa, mlade odbojkaške nade na ovom, petom po redu svjetski poznatog kampa odbojkaške akademije VolleyTeam, trenirale su pod budnim okom odličnog tima trenera među kojima su Dragan Salapura, Ivica Radočaj, Miodrag Stojaković Nino Matijačić, Hrvoje Borovina i Goran Jovičic.  Pored trenera iz Italije, Slovenije Srbije, svojim su vještinama djecu u kampu poučavali mladi i perspektivni treneri i trenerice kao što su Marko Pavičić, Petra Rajković, Marina Vikić, Maja Huis.

Mladi odbojkaši kroz lipanj i srpanj su se susreli s kvalitetnim programom kampa, ali imali i priliku upoznati te družiti se s velikanima svjetske odbojke, ujedno i promotorima VolleyTeam akademije. Talijanski reprezentativac, finalist na olimpijskim igrama te višestruki prvak europe Cristian Savani i talijanska reprezentativka Francesca Ferretti približili su im svoje znanje kroz rad na terenu te opisali svoje odbojkaško iskustvo. Hrvat s talijanskom putovnicom, Dragan Travica također je bio jedan od mentora u ovom kampu. Kao talijanski reprezentativac, olimpijac i višestruki prvak talijanske, ruske i turske odbojkaške lige, igrač je svjetskog kalibra te kao takav uzor ovim mladim nadama. Igor Omrčen te Mija Jerkov i Samanta Fabris, hrvatski reprezentativci djeci su pobliže ispričali svoj put te otkrili tajnu uspjeha, a posebno je zanimljivo u akciji bilo gledati Ivana Miljkovića, bivšeg reprezentativca Srbije te jednog od najboljih odbojkaša u povijesti. Ovaj olimpijski i višestruki europski osvajač zlatne medalje svjetski je viceprvak te je u više navrata proglašen najboljim igračem svijeta.

Odličan tim trenera te vrhunski igrači i ovoga su ljeta odradili odličan posao,a njihova stručnost, uspješnost i kvaliteta programa i lokacije na kojem se kamp održava, svake godine okuplja sve veći broj zainteresiranih mladih odbojkaša.

Posljednji termin ovog renomiranog kampa započeo je 1. srpnja i trajat će do 7. srpnja te će ugostiti više od šezdeset mladih zaljubljenika u ovaj sport. Treninzi se održavaju svakoga u dvorani hotela Valamar Diamant i na vanjskim terenima od 11 – 12,30 h te od 19 – 20,30 h te su otvoreni za javnost.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da prisustvuju treninzima te i sami nauče nešto novo o ovom olimpijskom sportu u društvu velikana odbojke.