Valamar među Top 5 Poslodavaca partnera

Objavljeno 28. svibnja 2015.

Već sedmu godinu za redom Valamar se nalazi na listi najboljih poslodavaca u Hrvatskoj i predstavlja jednu od Top 5 kompanija koje dijele vrhunske prakse u upravljanju ljudskim resursima u Hrvatskoj. Top 5 Poslodavaca Partnera obuhvaća kompanije koje imaju cjeloviti strateški pristup svim ključnim čimbenicima upravljanja zaposlenicima: transparentan proces zapošljavanja, postavljaju jasne ciljeve, mjere radni učinak zaposlenika i nagrađuju ostvarenje rezultata, nude zaposlenicima mogućnost razvoja karijere, ulažu u razvoj zaposlenika i potiču dvosmjernu komunikaciju kroz različite kanale.

Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Kompanije koje su uvrštene u Top 5 listu osvojile su preko 98% bodova što znači da strateški upravljaju zaposlenicima i orijentirani su na ulaganja u zaposlenike.

Valamar je prije dvije godine u poslovanje uveo projekt "Uplifting service" s ciljem  podizanja nivoa izvrsnosti u Valamaru kroz transformaciju kulture gostoljubivosti kako bismo bili prepoznati kao najbolji domaćini na Jadranu. Tijekom 2014. godine ovaj je projekt implementiran u svim Valamarovim  hotelima, kampovima i apartmanskim naseljima od Istre i otoka Krka do Dubrovnika, kao i u Valamarovom rezervacijskom centru. Riječ je projektu koji uključuje internu i eksternu komunikaciju u okviru sustavnog pristupa koji teži tome da kroz motivaciju, edukaciju te svakodnevne alate za zaposlenike stvorimo okruženje koje je u cijelosti usmjereno prema gostu. Ovaj nagrađivani Valamarov projekt potiče zaposlenike na međusobno priznavanje te jačanje zajedništva i timskog duha, što je rezultiralo povećanjem zadovoljstva naših zaposlenika. Uplifting projekt je uspješno zaživio i vide se pozitivni rezultati u smislu zadovoljstva gostiju uslugom u Valamaru.

„U 2015. godini nastavljamo raditi na daljnjem unaprjeđenju Uplifting projekta. Ove smo godine također osmislili još jedan novi trenerski program za upravljanje svim upitima naših gostiju. Proljetos je kompletan menadžment naših objekata prošao specijalizirane treninge s ciljem da doista svakom gostu pružimo nezaboravna sjećanja u skladu s našom vizijom. Nastavit ćemo i dalje kontinuirano brinuti o zadovoljstvu svojih zaposlenika, njihovoj motivaciji, nagrađivanju i stručnom usavršavanju, jer to pridonosi kontinuiranom unapređenju kvalitete usluge koju pružamo, kao i povećanju konkurentnosti naših turističkih proizvoda“, istaknula je Gordana Fabris, direktorica ljudskih resursa, Valamar Riviera d.d.