Ivan Sabljić iz Valamara dobitnik HUM-CROMA nagrade za životno djelo

Objavljeno 02. prosinca 2019.

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA sinoć je u hotelu Westin u Zagrebu održalo okupljanje svojih članova i partnera pod nazivom Susret CROMA 2019., u okviru kojega je Ivanu Sabljiću iz Valamar Riviere, dodijeljena nagrada za životno djelo te strukovno priznanje HUM-CROMA za osobni doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva u području turizma.

“Biti dobar menadžer u okruženju u kojem danas živimo nije nimalo jednostavno – zahtijeva znanje, iskustvo, talent, potpunu posvećenost i predanost radu, kompetentnost i integritet. Dobar menadžer temelj je svake uspješne kompanije i zadovoljnih zaposlenika, a osim toga i preduvjet za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja cjelokupnog gospodarstva. Ovu nagradu doživljavam kao krunu mog 47 godina dugog rada u turizmu i kao inspiraciju svima onima koji žele biti kvalitetni menadžeri. Zahvaljujem i Valamaru koji mi je dao priliku da razvijem svoj puni menadžerski potencijal i pridonesem daljnjem razvoju turizma“, istaknuo je Ivan Sabljić, direktor regije hotela Valamar Collection Dubrovnik President i Valamar Lacroma Dubrovnik.

Ivan Sabljić je tijekom svoje gotovo pet desetljeća duge karijere u turizmu stekao brojna priznanja te je svojim radom, znanjem i angažmanom pridonio razvoju struke, zakonodavnog okvira, poboljšanju prava radnika, razvoju destinacijskog menadžmenta i održivom razvoju turizma. Ovogodišnji je dobitnik i još dvije prestižne nagrade - Anton Štifanić za pojedinca godine na Danima hrvatskog turizma te nagrade Gaspart Bonet Foundation koja se dodjeljuje kao priznanje za predanost i doprinos hrvatskom ugostiteljskom sektoru od strane HOTREC–a.

Od 1992. godine Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA na kraju svake poslovne godine dodjeljuje ravnopravne nagrade najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima. Ove godine dodjeljuju se nagrade u 10 kategorija: Velika poduzeća, Srednja poduzeća, Mala poduzeća, Mladi menadžer, Javna poduzeća, Inozemna poduzeća, Poduzetnik godine, Projekt menadžer, Nagrada za životno djelo i Društveno poduzetništvo. Nagrada u kategoriji Društveno poduzetništvo dodjeljuje se prvi put.