Cilj donacijske kampanje „Easy as one, two, tree“ postignut dva mjeseca ranije: Valamar će ove godine posaditi preko osam tisuća novih stabala

Objavljeno 25. srpnja 2023.

Svaki Valamarov gost ove sezone tijekom svog boravka imao je mogućnost donirati određeni iznos za sadnju novih stabala, a za svako stablo kompanija se obvezala posaditi još jedno

Drugo izdanje Valamarove donacijske kampanje „Easy as one, two, tree“, u sklopu koje su gosti Valamarovih hotela i kampova mogli donirati za pošumljavanje, dostigla je svoj cilj čak dva mjeseca ranije od očekivanog. Valamar će tako uz pomoć svojih gostiju ove godine zasaditi preko 8,000 stabala.

Svaki Valamarov gost ove sezone tijekom svog boravka imao je mogućnost donirati za sadnju stabala, a za svako stablo Valamar se obvezao posaditi još jedno. Kampanja “Easy as one, two, tree” pokrenuta je prošle godine u suradnji s CO2MPENSATING BY PLANTING, inicijativom Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i agencije HEARTH koja ima za cilj omogućiti tvrtkama, gradovima i općinama da neutraliziraju svoj ugljični otisak sadnjom stabala. Prošle godine Valamar je zasadio više od 3,000 stabala u Splitsko-dalmatinskoj i Karlovačkoj županiji, a ovogodišnja akcija sadnje drveća slijedi na jesen.

„Iznimno smo zadovoljni pozitivnim reakcijama i sjajnim odazivom gostiju na akciju pošumljavanja. Predviđeno trajanje akcije bilo je tri mjeseca, no cilj smo dostigli nakon svega mjesec dana. Ova kampanja samo je dio napora koje ulažemo kako bismo zaštitili okoliš i poboljšali kvalitetu života lokalnih stanovnika i zadovoljstvo boravka naših gostiju. Valamar je prva turistička kompanija u Hrvatskoj koja je integrirala održivi razvoj u upravljanje poslovanjem i razvojem te objavila ciljeve održivosti prema ESG okviru. Smanjili smo emisije stakleničkih plinova u 1. i 2. opsegu za 67% od 2015. te kontinuirano ulažemo u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost”, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica sektora kvalitete i održivosti Valamara.

U sklopu svoje ESG strategije, Valamar planira doseći ugljičnu neutralnost u prvom i drugom opsegu do 2025. godine te će nastaviti s ulaganjima u destinacije i društveni učinak vrijednim čak 50 milijuna eura. Valamar u svojim destinacijama već brine o 80,000 stabala te provodi niz programa očuvanja Jadranskog mora i bioraznolikosti. Samo u 2022. godini Valamar je uložio 13 milijuna eura u projekte koji izravno doprinose boljitku destinacija i kvaliteti života lokalnih zajednica u kojima kompanija posluje.