Valamar ponovno nagrađen za najbolje odnose s investitorima

Objavljeno 20. listopada 2023.

Valamar je još jednom osvojio nagradu za Odnose s investitorima na konferenciji „Izazov promjene“ Zagrebačke burze i fondovske industrije održanoj u Rovinju od 19. do 20. listopada. Ove je godine Valamaru dodijeljena treća nagrada za najbolje odnose s investitorima, a do sada je Valamar višestruki dobitnik kako ovih nagrada u području odnosa s investitorima tako i nagrada vezanih uz postignuća same dionice Valamara.

Nagrade već 14. godinu zaredom dodjeljuju Poslovni dnevnik i Zagrebačka burza, a u konkurenciju ulaze društva iz sastava indexa Crobex te društva uvrštena u Vodeće i Službeno tržište Zagrebačke burze.

„Ova nagrada dodatno potvrđuje našu posvećenost najvišim standardima korporativnog upravljanja i komunikacije s dioničarima. Višestruki smo dobitnik raznih priznanja povezanih s postignućima naših dionica, a ova nagrada za najbolje odnose s investitorima dodatno utvrđuje našu poziciju kao jedne od najuglednijih kompanija u Hrvatskoj. Želimo zahvaliti našim investitorima i partnerima na kontinuiranoj podršci i vjernosti koja nas motivira da i dalje gradimo uspješnu budućnost. Nastavit ćemo se truditi pružati najbolje moguće iskustvo investitorima, te ostati fokusirani na postizanje izvanrednih rezultata i održivog rasta“, istaknuo je Elvis Knežević, voditelj odnosa s investitorima u Valamaru.

Konferencija „Izazov promjene“ Zagrebačke burze

U okviru svoje strategije održivosti Valamar planira doseći ugljičnu neutralnost u prvom i drugom opsegu do 2025. godine te će nastaviti s ulaganjima u destinacije i društveni učinak vrijednim čak 50 milijuna eura. U svojim destinacijama Valamar već brine o 80,000 stabala te provodi niz programa očuvanja Jadranskog mora i bioraznolikosti. Poseban fokus Valamar stavlja na ulaganja u edukacije zaposlenika i stipendiranje učenika, investicije u turističku infrastrukturu poput šetnica, biciklističkih staza, igrališta i plaža, različita kulturna i sportska destinacijska događanja te društveno odgovorne inicijative, kao i na projekte usmjerene zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti. U 2023. godini Valamar je pristupio UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.

Konferencija 'Izazov promjene' veliku pozornost poklanja globalnim i europskim ekonomskim i tržišnim kretanjima i u tom kontekstu promatra trendove u Hrvatskoj, kako na tržištu kapitala, tako i u upravljanju imovinom fondova, uz brojne strane predavače iz renomiranih institucija te rasprave u kojima sudjeluju istaknuti hrvatski stručnjaci.