Kamp Lanterna i kamp Krk dobili najviše priznanje "Best Camping 2016" koje dodjeljuju najveći njemački i nizozemski autoklubovi - ADAC i ANWB

Objavljeno 03. siječnja 2016.

Valamarovi kampovi koji posluju u okviru brenda Camping Adriatic by Valamar nastavljaju nizati međunarodne nagrade - istarski kamp Lanterna i krčki kamp Krk dobili su najviše priznanje "Best Camping 2016", koje su im zajednički dodijelili najveći njemački i nizozemski autoklubovi - ADAC i ANWB. Ujedno je i najveće kamping udruženje u Njemačkoj - DCC (Deutscher Camping Club), utemeljeno prije više od 60 godina, dodijelilo priznanja "DCC Europa Preis" kampovima koje su njihovi članovi ocijenili najboljima. U klub najboljih među kampovima iz Španjolske, Portugala, Francuske i Njemačke, upisao se i kamp Krk.

„Ovo su velika priznanja za Camping Adriatic by Valamar kampove i raduje nas što su čak dva naša kampa osvojila nagrade u jakoj konkurenciji. Valamarovi kampovi, objedinjeni u jedinstveni brend Camping Adriatic by Valamar, iz godine u godinu podižu kvalitetu usluge, ulažu u razvoj ponude i kvalitete, a brojne nagrade koje osvajaju potvrda su izvrsnosti koju prepoznaju kako gosti, tako i stručna kamping javnost. Stoga su nam ovakva priznanja dodatna motivacija da budemo još bolji. Kreiranje vrhunske kamping usluge, uvođenje inovativnih rješenja i praćenje trendova na tržištu si postavljamo kao imperativ i na taj način držimo poziciju market leadera. Kampovi Lanterna i Krk su se svrstali uz bok onih rijetkih europskih kampova koji predstavljaju uzor ostalim kampovima u Europi. Kamp Lanterna i kamp Krk članovi su elitne skupine najboljih 40 kampova u Europi u okviru uglednog europskog udruženja Leading Campings of Europe, a ove godine ponijet će i po jednu zvjezdicu više, pa će tako krčki kamp Krk nositi ponosnih 5*, a porečki kamp Lanterna 4*.“ – izjavio je Davor Brenko, Potpredsjednik za marketing i prodaju u Valamar Rivijeri.

Kamp Lanterna vodeći je istarski kamp u blizini povijesnih znamenitosti Novigrada i Poreča, smješten na poluotoku Lanterna kod Tara. U sezoni 2016. ovaj će kamp podignuti kategoriju na razinu 4 zvjezdice, dobiti novi obiteljski vodeni park s toboganima i atrakcijama za djecu (ukupno 1350 m2 nove vodene površine: novi dječji bazen, 4 renovirana bazena s novim toboganima i gusarskim brodom kao glavnim atrakcijama), novu pješčanu plažu s Beach Barom, novi Mediterranean Garden Premium Village (50 novih potpuno opremljenih prostranih mobilnih kućica, smještenih u mediteranskom vrtu, u blizini novog aquaparka), "Marine Village" (tematski uređeno naselje u mornarskom stilu sa 69 novih potpuno opremljenih mobilnih kućica, u blizini novog aquaparka), 7 novih glamping šatora, unaprijeđene parcele te preuređeni glavni bazen uz obalu.

Kamp Krk je jedinstveni eco-friendly obiteljski camping resort smješten nadomak grada Krka, koji se ističe bazenom s grijanom vodom i wellness oazom koja nudi mogućnosti opuštanja uz saune, kao i bogatom ponudom koju pruža obiteljima s djecom, uključujući Maro Mini i Midi klubove za manju djecu, kao i Teens Club te Hobby klub. U sezoni 2016. ovaj kamp će postati prvi kamp na Jadranskoj obali s 5* u Hrvatskoj te će dobiti novi "Bella Vista Premium Village" (63 nove potpuno opremljene mobilne kućice smještene u dijelu kampa sa najspektakularnijim pogledom na more i u zoni bez prometa; u sklopu Bella Vista Premium Village-a nalazi se novi bazen sa sunčalištem, prostrana uređena šetnica sa zabavnim sadržajima i nalazi u blizini dječjeg bazena i igrališta), novi središnji trg u kampu s trgovinama, pekarom, tržnicom, restoranom i prostorom za događanja, novo vodeno igralište za djecu s toboganima i atrakcijama, te dodatna poboljšanja sadržaja i kvalitete (hortikulturno uređenje kampa i sl...).